BLUMBERG: RUBLjA NAJPROFITABILNIJA VALUTA

Ruska rublja je u aprilu ocenjena kao najprofitabilnija valuta imajući u vidu da je proteklog meseca ojačala za 12,8 odsto u odnosu na dolar, smatraju analitičari Blumberga.

U vezi sa tim, zapadni mediji su jednoglasno počeli da hvale rusku ekonomiju. Čak su i eksperti Njuzvika pisali o tome kako je ruska ekonomija za prvi kvartal ove godine stala na noge uprkos negativnim očekivanjima. Portal Blumberg je ocenio da je Rusija čak u poslednjem kvartalau prošle godine pokazala neverovatan ekonomski rast.

Glavna ekonomistkinja Rojal banke iz Škotske zadužena za Rusiju Tatjana Orlova ocenila je da se uspeh rublje u ovom kvartalu može preslikati i na naredni. Ona smatra da bi rublja do kraja juna mogla da ojača za dodatnih 5,1 odsto.

Prošle godine ruska nacionalna valuta je zbog strmovitog pada bila svrstavana u jednu od najlošijih valuta, dok je situacija danas dijametralno suprotna.

Podsećanja radi, nešto ranije su analitičari „CNN Money“ u svojim analizama prognozirali da je sada najbolje vreme za ulaganje u Rusiju. Iako postoji verovatnoća da će zapadne zemlje pooštriti sankcije Rusiji, situacije na berzi, sa nacionalnom valutom i sa obligacijama se poboljšava.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s