Биљана Диковић: Зоран Тасић – СТРУЧНО И ЈАСНО О ПРОБЛЕМУ, САДАШЊЕМ СТАЊУ КРЕДИТА, КЛИЈЕНАТА И БАНАКА И ЈЕДИНОМ И МОГУЋЕМ РЕШЕЊУ

Решење је…

– ОВОГ пута треба се обратити републичком јавном тужиоцу да покрене, у складу са Уставом Републике Србије, своје ингеренције, да покрене механизме за заштиту да се прекине неосновано узимање огромних средстава од грађана и привреде.
РЕШЕЊЕ ЈЕ ДА СЕ БАНКАМА ЗАБРАНИ ДА ПОСТУПАЈУ СУПРОТНО ЗАКОНУ О ОБЛИГАЦИОНИМ ОДНОСИМА, да У СКЛАДУ СА ЧЛАНОМ 1065. УЗИМАЈУ КАМАТУ, да тако послују и ИМАЈУ ОД КОГА ДА НАПЛАТЕ, да се опет не уђе у овакав проблем. А ДА СЕ ОВО ШТО ЈЕ БИЛО ДО САДА, НАЖАЛОСТ КРШИЛИ СУ ЗАКОН, РЕШАВА ПОЈЕДИНАЧНИМ ТУЖБАМА, А ЗА ОНЕ КРЕДИТЕ КОЈИ СУ НАПЛАЋЕНИ ДА СЕ БАНКАМА ДА ПЕРИОД ОД ГОДИНУ, ДВЕ, ДА ВРАТЕ У РАТАМА.
ЗА ОНЕ КРЕДИТЕ КОЈИ СУ ЈОШ УВЕК У КОРИШЋЕЊУ – ДА СЕ ИЗВРШИ ПРЕРАСПОДЕЛА, ДА БУДУ ИСТЕ РАТЕ ДА БИ СЕ ОТПЛАТИО КРЕДИТ.
СА ДРУГЕ СТРАНЕ, БАНКАМА КОЈЕ СУ НЕОСНОВАНО УЗЕЛЕ – ДА ИМ СЕ ОМОГУЋИ РЕПРОГРАМ ДА МОГУ ДА ВРАТЕ ТО КЛИЈЕНТИМА, ДА ИМ СЕ ДА ПРИЛИКА ДА НАСТАВЕ ДА РАДЕ ПОД НОРМАЛНИМ, ЗАКОНСКИМ УСЛОВИМА. ДА СВИ БУДУ ЗАДОВОЉНИ И ПРИВРЕДА И ГРАЂАНИ.

СРБски ФБРепортер

„МОРА СЕ ЗАУСТАВИТИ ПЉАЧКА ГРАЂАНА, ПРИВРЕДЕ И ДРЖАВЕ ОД СТРАНЕ БАНАКА“

Овај проблем који је у Србији ескалирао због увећаног курса код динарских кредита индескираних у швајцарским францима, а имају га и земље у окружењу, је само “врх леденог брега” проблема који се већ годинама дешава у стању финансија у нашој држави. Наиме, све што банке раде по овим кредитима је супротно Закону о облигационим односима који је на снази од осамдесетих година прошлог века и по мишљењу стручњака јасно дефинише поступање у тој области. Са друге стране, Народна банка Србије као институција има свој Закон о Народној банци, а банке Закон о банкама и фокусира се на пословање поштовањем тих закона, АЛИ ОВДЕ ЈЕ ПРЕКРШЕН ЗАКОН О ОБЛИГАЦИОНИМ ОДНОСИМА. Одавно је требало да реагују судови и Републичко јавно тужилаштво и захтевају примену истог, а не да се догоди огромна пљачка државе, грађана и привреде од стране банака које…

View original post 5,955 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s