The New York Times o plaćanju putem mobilnog telefona jednom od projekata TS-I u Srbiji

Lakši način plaćanja, putem mobilnih telefona je projekt koji želimo da instaliramo u Srbiji . Ideja je da se radi iz Srbije a ne samo u Srbiji. Procesing za plaćenje putem mobilnog telefona bi se nalazio u Srbiji i logistička podrška za klijente takodje bi bila u Srbiji a za  teritoriju cele Evropske Unije. Ideja je da naši politi;ki predstavnici u EU traže da Srbija dobije ekskluzivu za ovaj posao koji bi se radio uz saradnju srpskih IT instituta , fakulteta i stručnjaka.

U ovom trenutku telefoni su praktično stalno u našim rukama . Ali to se brzo menja ali kada je potrebno da platite  nešto u prodavnici vi uzmate kreditnu karticu.

Ideja da koristite telefon kao novčanik – za skladištenje svih metoda plaćanja i čak da premostite  skeniranje ili tipkanje  na kasi  – je projekat koji je najavljivan i u Americi i deo je nekoliko velikih inovativnih strateskih projekata u ovoj oblasti. Medjutim zbog krize postojećeg bankarskog sistema ova ideja se razvija  veoma sporo. Višestruka tehnoloka rešenja postoje za mobilno plaćanje, a kompanija TS-I ih ima. Prednost je što ni na američkom tržištu ovaj procesing nije zaživeo tako da ni u Evropi a ni u Africi firma TS-I za sada nema konkurenciju.

“ Mobilno plaćanje je bilo  sledeća velika stvar od tri ili četiri velikih stvari „, rekao je Džejms Vester , direktor Global Paiments istraživanja u IDC finansijskih Insights . “ Rekao bih da smo verovatno još tri do pet godina daleko od toga da vidimo mobilnu naplatu da stvarno zaživi u Americi“

Nedavno je u Americi pušteno nekoliko novih proizvoda i usluga koje pokazuju da je plaćanje putem mobilnog tel.  zgodnije i da vredi pokušati sa masovnom implementacijom. Koga interesuje više može da pogleda video i članak koji je pre dva dana Njujork Tajms o ovoj temi objavio

via The New York Times on Mobile Payment (one of the TS-I Projects in Serbia).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s