ĆUTANJE LJILJANE SMAILOVIC KAO PORUKA DA POLITIKINE TEKSTOVE NIKO NE SME DA PROVERAVA

Povodom teksta KIPARSKE DIJAMANTE NIKO NE PROVERAVA a u skladu sa zakonom o javnom informisanju koje nam daje pravo na ODGOVOR na istom mestu u istom obimu, prokurista kompanije TS-I je poslala nekoliko mailova listu Politika  na koji smo dobili odgovor ĆUTANJEM.

TO JE BIO POVOD DA SE OBRATIMO GLAVNOJ I ODGOVORNOJ UREDNICI Politike, pismom na koje smo takodje dobili profesionalni odgovor ĆUTANJEM.

Imamo dakle potpuno ignostisanje lista Politika ili selektivno izdvajanje delova naših objava iz konteksta KOJI SMO POSLALI KAO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST u danima kada od prvih sedam 7 članaka koje Politika objavljuje čak četiri  potpuno posvećeno zaključcima u vezi naše kompanije.

 

ekonomija-politika-od-6-clanaka-4-o-tc

i četvrti članak u kome je tema naša firma a koji se ne vidi na slici nalazi se medju prvih 0sam objavljenih.

Da li ovo nije dovoljan razlog da Politika treba osim zakonske obaveze da pokaže volju da zaista sazna nešto o onima o kojima ovoliko paranoično ima potrebu da piše.

Zamislite ne.

Istog dana glavna urednica se bavi drugom temom. Kao čarobni svirač ona ni manje ni više nego u rubrici UVODNIK, uvežbava suvislost svojih pisanija koja imaju za cilj jedino da zavrte zdravu pamet čitaoca i odvedu ga gde god, samo što dalje od stvarnosti, objektivnosti i novinarske etike. Njoj je Politika privatna vežbaonica, da koga hoće, kad hoće i kako hoće oplete i saplete.

Evo njenog članka Ale i Vrane koji piše i objavljuje istog dana dok je mi očajnički molimo da sačuva obraz naše i vase Politike ona piše o nekakvoj slobodi novinarstva po sopstvenoj meri, napada druge a zapravo i jedino ona umilnim vibracijama tekstova koje piše sredjuje situaciju u medijima po meri nekih  šaptača koji su i napisali scenario za njenu ulogu .
http://www.politika.rs/rubrike/uvodnik/Ale-i-vrane.sr.html

U prilogu je pismo napisano Ljiljani Smailović kao revolt i ogorčenje na način na koji kormilari ovim tabloidnim novinama koje se na žalost još uvek zovu POLITIKA

2 thoughts on “ĆUTANJE LJILJANE SMAILOVIC KAO PORUKA DA POLITIKINE TEKSTOVE NIKO NE SME DA PROVERAVA

  1. Pingback: Ovo što radi gospodja Smailović je na nivou dobro planiranog, hladnokrvnog ubijanja zdravog razuma čitaoca Politike i to sa predumišljajem | BELEŽNICA

  2. Pingback: Evo kako Ljiljana Smailović planirano, hladnokrvno i sa predumišljajem ubija zdrav razum čitaocu Politike |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s