Orban: Banke da vrate ukradeni novac ili cu im uzeti sve

Premijer Mađarske Victor Orban izjavio je za lokalne medije Mađarske kako ga bankari nisu shvatili ozbiljno kad je rekao da je era ‘kolonizacije’ gotova. “Banke su servis građana, a ne ono što su postale diljem svijeta vješala. Nemam ništa od ljubavi banki ali imam od ljubavi naroda. Moraju vratiti novac koji su zaradili na nepravednim naknadama ili ćemo im uzeti više.” – zaključuje upravo kad je Parlament izglasao da građanima banke moraju vratiti nepravedne naknade. Bankari su bijesni.

Viktor-Orban

Prosječni dužnik u švicarskim francima na taj bi način mogao dobiti povrat između 600 tisuća i milijun forinti ( 14,6 do 24,4 tisuća kuna), i to do kraja ove godine. “Zakon je razjasnio način na koji će dužnici biti obeštećeni, bilo da se radi o valutnim razlikama, jednostranim izmjenama ugovora ili povećanju kamatnih stopa.“, izjavio je Antal Rogan, predsjednik kluba zastupnika vladajuće stranke Fidesz, a prenosi portfolio.hu.
Mađarski parlament je donio zakon prema kojem će banke vratiti klijentima sve nepravedne naknade i kamate koje su im naplatile proteklih godina. Viceguverner Mađarske središnje banke Adam Balog procjenjuje da će ukupan trošak za sve banke biti između 2 i 3 milijarde eura.
Orban ističe kako nema protiv banki ništa ali neće gospodariti njegovom državom i stvoriti mu krizu kao u Grčkoj. “Banke i velike kompanije koje uživaju monopol u Mađarskoj moraju se naviknuti na novu situaciju. Navikle su biti snažne, a socijalističke vlade klanjale su se pred njihovom moći. Ali sada smo mi snažniji i oni se moraju prilagoditi nama.” – zaključio je zakleti bankarski neprijatelj Orban.
Udarno tim

5 thoughts on “Orban: Banke da vrate ukradeni novac ili cu im uzeti sve

  1. HVALA TI, ISUSE, ŠTO SI ZA SVE NAS PROLIO SVOJU KRV I ŽIVOT SVOJ POLOŽIO! PISANO JE DA *TKO TEBE ZATAJI PRED LJUDIMA, I TI ĆEŠ NJEGA PRED OCEM KOJI JE NA NEBESIMA.
    _____________________

    »Ne treba zdravima liječnika nego bolesnima. Hajdete i proučite što znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva. Ta ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.«

    ( Mt 9, 12-13 )

  2. Svaka čast Mađarskom premijeru!!! Hoćemo i mi pametne odluke i poštovanje građana Srbije a ne da budemo u bankarskom ropstvu u svojoj državi! Zar državi nisu građani najvažniji?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s