Saga o zlatu dobila nastavak: Gde je austrijsko zlato?

Austrijska centralna banka drži većinu od 280 metričkih tona zlatnih rezervi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zamenik guvernera Volfgang Duchatczek je rekao to u finansijskom komitetu državnog parlamenta. Tako barem tvrdi Bloomberg.

Priča se ponavlja. Opet zlato nije u matičnoj državi. I opet jedan komitet neke države raspravlja o zlatu. Ako nema problema i ako je sve tako krasno kako se situacija želi predstaviti (ignorišući i zanemarujući ulogu zlata), čemu ove rasprave komiteta te toliko raspitivanje o zlatu? Ako je godinama moglo biti tamo gde se navodno nalazi, zašto se toliki sada brinu gde je? Ako zarađuju na izdavanju zlata, u čemu je problem?

BELEŽNICA

__

O nemačkom zlatu te zlatu nekih drugih država se dosta govorilo i govoriće se zbog apsurdne situacije da građani Nemačke ne znaju da li Nemačka uopšte ima zlato ili ne koje je navodno ili ne u Bank of England i Odeljenju FED-a u Njujorku.

Još apsurdnije je da neki od odgovornih u Nemačkoj tvrde da su videli zlato iako FED ne pušta nikoga u sef. Nakon oluje Sandi, situacija se dodatno iskomplikovala. Tamo sad ne samo da se ne može videti zlato nego su i obveznice postale kaša u kanalizacionim vodama. (Vidi: Sandi, obveznice i deonice: papiri natopljeni dizelom i kanalizacionim vodama, moguća šteta u milijardama) Zvuči kao da nije stvarno, kao filmske priče. Od čega su ti sefovi napravljeni? Zar ne bi trebali biti vrhunskog kvaliteta?

Ali nisu Nemci sami. U toj grupi su i Holandija, Ekvador, Švajcarska i još, čini se, mnoge zemlje.

Da…

View original post 287 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s