Ako SAD i Nemačka na papiru poseduju zlato, a ne i fizički, onda se ne treba čuditi što je Zapad doslovno pred kolapsom!!!

Na listi zemalja koje imaju najviše zlata Nemačka se nalazi na drugom mestu. Prva je SAD (što mnogi takođe dovode u pitanje nakon silnih pokušaja Ron Paula da se uradi kontrola, ali to je već druga priča). IMF se smatra trećim. Šta on uopšte radi na listi zemalja, nije jasno. Četvrta je Italija. Zanimljivo je da Italija i pored toliko zlata prodaje državne obeznica i uvodi mere štednje. Da li su Italijani „pametniji“ i čuvaju svoje zlato? Ili i oni ne znaju gde je? To su već neka druga pitanja.

Evo šta piše ugledni Zero Hedge (Zero Hedge o nemačkom zlatu): „Nemački sud kontrolora (Bundesrechnungshof) je zatražio da Bundesbank izvrši kontrolu svojih rezervi zlata. U stilu“ pregledajmo FED „, sud želi da bude siguran da skoro 3400 tona zlata stvarno postoje jer „količine nisu nikad proverene radi autentičnosti niti izvagano“. Štaviše, zlato Bundesbank-a se nalazi u još tri sefa širom sveta: Bank of England, Bank of France, US Federal Reserve. Sud dovodi u pitanje praksu oslanjanja na pismenu potvrdu čuvara ( stranih centralnih banaka). Ova odluka znači da treba pregovarati sa tri strane centralne banke da bi se izvršila fizička provera, ali pre toga Bundesbank je počeo sa procesom da FED šalje nazad u Nemačku 50 tona godišnje u sljedeće tri godine „.

BELEŽNICA

Da, dobro ste pročitali … Pitanje glasi: Gde je u stvari evropsko, nemačko, američko, …spsko, zlato?
Nemački narod se može pohvaliti velikom istorijom, velikim umetnicima, genijima, ali i strašnim greškama koje su pravili. Da li su i ovaj put napravili veliku grešku? U narodu se često kaže, da parafraziram, “prvo počisti svoje dvorište pa govori drugima kako da se ponašaju”. Ova analiza nema nameru govoriti protiv nemačkog naroda niti vlade nego određenih tendencija i ekonomskih odluka koje su dovele do apsurdne situacije sa nemačkim zlatom. Pitaćete s kakvim zlatom? Eh da, ta priča je bila sklonjena od javnosti i ovih dana je eksplodirala. U doba velikih društvenih promena, došlo je vreme da se i ova tajna otkrije.

View original post 2,165 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s