Bankar skočio sa vrha zgrade poslovnog kompleksa

ŠOK U FINANCIJSKOM SREDIŠTU

LONDON – Smrt bankara JP Morgana, koji se bacio sa zgrade europskog sjedišta financijske kuće u Londonu, potresa Veliku Britaniju.

Mrtav bankar (39), pronađen je mrtav na krovu devetoga kata poslovnoga kompleksa, a pao je sa 33. kata nebodera.

Riječ je o Gabrielu Mageeju, visoko rangiranom menadžeru u JP Morganu, koji je bio zamjenik šefa Odjela za tehnologiju, koji se JP Morganu pridružio 2004., došavši iz Intela, stoji u priopćenju banke koje je poslano putem emala svim zaposlenicima.

Scotland Yard je izvijestio da su obavijest o pogibiji primili u 8:02 sati, te da nema tragova nasilne smrti.

Zaposlenici londonskog JP Morgana bili su danas u šoku.

– Moj kolega je odjednom povikao da je netko skočio s vrha zgrade na donji krov. Njegovo je tijelo ležalo nepokriveno najmanje dva sata. Svi su ga promatrali sa prozora, rekao je jedan zaposlenik.

– Trgovci dionicama obično dolaze na posao oko 7.30, tako da se možda bacio sa zgrade jedan od njih. U JP Morganu se ovaj tjedan dijele bonusi, pa se nadam da njegova smrt nije povezana s tim, rekao je isti zaposlenik.

U Londonu se objesio nekadašnji direktor Deutsche Banka

Bivši direktor najveće njemačke banke Deutsche Bank koji je navodno bio blisko povezan sa sadašnjim izvršnim direktorom Anshuom Jainom, počinio je samoubojstvo u nedjelju u svom domu u Londonu, doznaje se u utorak iz više izvora.

William Broeksmit (58), američki državljanin, “ubio se u nedjelju u svom domu u Londonu (…) Bio je prijatelj i blizak suradnik mnogima od nas”, napisali su u internoj elektroničkoj poruci dvojica izvršnih direktora Deutsche Bank, Juergen Fitschen i Anshu Jain.

Londonska policija je na upit agencije France Prese rekla da je bankar pronađen u svom stanu gdje se objesio, dodajući da nemaju nikakve sumnje u vezi s njegovom smrću.

Kako piše njemački tisak, Broeksmit je ostavio nekoliko oproštajnih pisama, među kojima jedno naslovljeno na Anshu Jaina.

Broeksmit, bivši direktor te banke nadležan za rizike, radio je u njoj u više navrata, prvi put od 1996. do 2001. a zatim od 2008. pa sve do odlaska u mirovinu u veljači 2013., na više odgovornih dužnosti.

S Anshu Jainom je prvo surađivao u američkoj banci Merrill Lynch sredinom 90-ih a zatim je prešao u njemačku banku.

“Mnogi njegovi kolege smatrali su ga ponajboljim stručnjakom na polju rizika i upravljanja kapitalom”, ističu direktori Deutsche Bank u svojoj poruci. (Hina)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s