Часлав Кузмановић: Српска државна предузећа на лондонском рулету?

Гувернеру централне банке Албаније, Адријану Фуланију, припала је част да упали светло на крају тунела. У региону треба развијати тржиште капитала и банке треба да буду главни носилац финансијског утицаја, оценио је он. На државама региона је само да обезбеде амбијент .Што би се рекло, да широм отворе све капије и уколенче раднике.

СРБски ФБРепортер

Часлав Кузмановић: Српска државна предузећа на лондонском рулету?

У епицентру финансијског тоталитаризма и шпекулативног капитала света, Премијер Србије Ивица Дачић је 31. октобра 2013. обећао своме домаћину, директору Лондонске берзе Александру Џастаму — дубљу реформу српског тржишта капитала. Да је покојни Маркс могао чути првог социјалисту Србије, окренуо би се у гробу. Дачић је истом приликом изјавио да Влада Србије намерава да системски промени економију Србије.

21.12.2013. Фонд стратешке културе, ФБР аутор Часлав Кузмановић

n19998

Како и зашто, и то још „системски“, мењати нешто што већ у себи садржи елементе свих система од првобитне људске заједнице, робовласништва, феудализма, па до разулареног капитализма?

„Свесни смо да без тржишта капитала то не можемо да спроведемо“, рекао је Дачић („Дачић у Лондонској берзи најавио реформу тржишта капитала“, Танјуг, 31. 10. 2013.)

Неупућен читалац би помислио да Србија нема тржиште капитала, па ни Закон о тржишту капитала, што није тачно. Тачно је да је…

View original post 1,351 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s